پنجشنبه, اردیبهشت ۶

حفر چاه جدید آب و فاضلاب توسط متخصص خفاری کانال | مقصود

0

حفر چاه جدید فاضلاب را به وسیله پیشرفته‌ ترین دستگاه‌ ها به نیرو های خبره و ماهر مجموعه لوله بازکنی تهران بسپارید. نیروهای مقصود قادر هستند با استفاده از دستگاه‌های فوق پیشرفته در کمترین زمان در حیاط منزل شما یا هر جای دیگری که قصد حفر چاه جدید را داشته باشید به بهترین شکل ممکن چاه حفر کنند. ادامه این مطلب را دنبال کنید تا با انواع روش‌های حفر چاه جدید آشنا شوید.

انواع حفاری چاه مدرن

در کل جهت حفر چاه آب و حفر چاه فاضلاب از دو روش مدرن و سنتی استفاده می‌شود که در روش مدرن از دستگاه‌ها و ماشین‌ آلات پیشرفته برای حفر چاه جدید استفاده می‌شود اما در روش سنتی به صورت دستی حفاری چاه انجام می‌شود. در ادامه انواع روش‌ های حفر چاه با دستگاه را بررسی خواهیم کرد و به حفر چاه دستی نیز اشاره خواهیم کرد.

نگاهی بر تاریخ بشر در طول تاریخ همواره به دنبال تامین آب به عنوان اساسی ترین عامل شکل گیری تمدن خود بوده است و در هر شرایطی در جستجوی آن بوده است. بدون شک ایرانیان باستان اولین کسانی هستند که در حفر چاه آب و قنات شبوده اند. در آن زمان حفر چاه جدید به روش دستی در بسیاری از موارد رایج بوده است ولی هم اکنون فنون حفر چاه های مکانیکی بیشتر استفاده میشود.

حفر چاه جدید با دستگاه

انواع روش‌های حفر چاه جدید با دستگاه به شرح زیر است:

  • حفاری چاه با استفاده از مته کابلی : حفر چاه نو با استفاده از مته کابلی به این شکل است که یک مته فلزی توسط کابل‌ های فلزی به سمت بالا و پایین حرکت می‌کند و همین حرکت این مته فلزی سنگین موجب می‌شود که سنگ‌ها و رسوبات خرد شوند و وارد زمین شوند و سپس از طریق شیر و لوله‌ ای که در انتهای این مته قرار دارد خارج شوند. وظیفه عمیق کردن چاه برعهده غلاف‌ هایی است که در این دستگاه تعبیه شده‌اند به گونه‌ای که وارد زمین می‌شوند و موجب عمیق‌تر شدن حفره چاه جدید می‌شوند.
  • حفاری چاه با استفاده از مته چرخشی : همانطور که از نام این نوع مته مشخص است، مته چرخشی با استفاده از چرخشی که دارد اقدام به حفر چاه جدید و عمیق کردن آن می‌کند. نوعی ماده فوم مانند بر سر مته چرخشی قرار دارد که نوک مته را خنک می‌کند و ذرات خرد شده را از داخل حفره چاه خارج می‌سازد.
  • حفاری چاه به صورت نقطه‌ای : در این روش از کندن چاه آب از لوله‌هایی که قطر آن‌ها حدود 41/1 اینچ است استفاده می‌گردد به گونه‌ای که این لوله‌ها به صورت ضربه‌ای و چرخشی وارد زمین می‌شوند.

حفر چاه دستی و سنتی

و اما دومین روش کلی جهت حفر چاه، روش حفر چاه دستی است که روشی سنتی و زمان‌ بر برای کندن چاه فاضلاب است. همانطور که از نام این نوع روش برای حفر چاه جدید مشخص است از مته‌ های مخصوصی برای کندن چاه آب به صورت دستی استفاده می‌شود. پس از اینکه حفر چاه جدید به صورت دستی به پایان رسید، دیواره چاه با سیمان یا بتن پوشانده می‌ شود. البته در گذشته از آجر، سنگ و حتی چوب برای پوشاندن دیواره چنین چاه‌ هایی استفاده می‌ شده است. قطر این چاه ها معمولا به چندین فوت رسیده و تا جایی حفر می شود که به بستر آب زیرزمینی دسترسی پیدا کنند.

چاه های دستی وچاه های نقطه ای، عموما دارای عمق کمتر از 50 فوت بوده و احتمال آلودگی آنها با آب های سطحی، فاضلاب و مواد شیمیایی بیشتر است. به صورت کلی میتوان گفت چون این روش ها قدیمی بوده و از نظر بسیاری از استاندارد های بهداشتی کمتر قابل قبول هستند، امروزه به ندرت از آن ها استفاده می شود. در ادامه از صفحه تبدیل توالت ایرانی دیدن فرمایید.

نکات مهم محل حفر چاه آب

یکی دیگر از نکات مهمی که می بایست مد نظر قرارگیرد، تایید مکان مناسب برای حفر چاه جدید آب است. اولین نکته مهم این است که چاه آب می بایست بر اساس استاندارد های محلی هر منطقه و یا کشور، حداقل فواصلی با محل ها و یا ساختمان های اطراف خود داشته باشد تا از عدم نفوذ آلودگی احتمالی ناشی از آن ها به چاه آب، اطمینان حاصل شود.

علاوه بر حداقل فواصل، تعیین نقطه حفر چاه جدید آب نیز از اهمیت بالایی برخوردار می شود. تعیین نقطه مناسب برای حفر چاه جدید، به ارتفاع زمین، موقعیت ساختمان های ساخته شده و یا در حال ساخت منطقه، لوله های گاز و کابل های برق دفن شده زیر زمین و همین طور منابع آلودگی موجود در محدوده بستگی دارد. در بهترین حالت، چاه آب می بایست در نقطه ای که ارتفاع آن از منابع آلودگی مانند سیستم سپتیک فاضلاب و یا مناطق مخصوص نگهداری دام، بالاتر است، حفر شود. دستگاه هایی برای تعیین بهترین نقطه و عمق برای حفر چاه جدید در بازار وجود دارد که کار را آسان میکند.

حداقل فواصل تعیین شده بین چاه آب با ساختمان ها و نجهیزات اطراف، به توان بستر خاک و سنگ منطقه برای جلوگیری از نفوذ آلودگی به آب چاه بستگی دارد. به همین دلیل است که اگر عمق چاه آب، کمتر از 50 فوت بوده و یا میزان عمق آن در لایه نفوذ ناپذیر زمین ( Confining Layer ) کمتر از 10 فوت باشد، احتمال خطر نفوذ آلودگی به آب چاه وجود خواهد داشت. برای چاه ها، حداقل فواصل تا سایر ساختمان ها و تجهیزات، می بایست دو برابر مقدار مشخص شده برای چاه های عادی باشد تا از نفوذ آلودگی به آن ها جلوگیری شود.

مزایای حفاری چاه چیست؟

  • میزان آبدهی چاه در فصول مختلف سال ثابت است.
  • در نواحی کویری منابع کم عمق به علت دارا بودن گج و نمک های حاصل از تبخیر سطحی، شور و غیر قابل مصرف است. چاه این امکان را فراهم میکند که از آب های شیرین لایه های عمیق آبدار این مناطق استفاده کنیم.
  • سیستم چاه طوری است که با آن می توان لایه های شور و شیرین و آب های پاک و آلوده را جدا کرد و بهترین آب ها را مورد بهره برداری قرار داد.
  • برای حفر چاه جدید و بهره برداری از آب های زیر زمینی به این وسیله میتوان از تکنولوژی پیشرفته امروزی از جمله ماشین های حفاری و پمپ ها استفاده کرد.
  • با استفاده از تکنولوژی امروزه در حفر چاه جدید و بهره برداری از آب، امکان دستیابی به آب قابل توجهی در حداقل مدت امکان پذیر است.
  • از آنجایی که آب چاه ها از اعماق زمین بیرون می آیند و تا خروج آن از زمین، با هوای آزاد تماس ندارند و دهانه چاه توسط مجموعه تخلیه چاه شبانه روزی مقصود همیشه بسته است، کمتر آلوده میشود.

لطفا دیدگاه خود را بنویسید (-:

دو × 1 =

Call Now Button