پنجشنبه, اردیبهشت ۶

فلاش تانک چیست؟ انواع فلش تانک و تفاوت آن با سیفون

0

فلاش تانک یک وسیله ضروری است که در اکثر منازل استفاده میشود. فلش تانک در ابتدا در سرویس های بهداشتی که دارای توالت ‌فرنگی بودند استفاده می‌شود، اما به دلیل اهمیت این وسیله و بهداشتی بودن آن امروزه در توالت‌ های ایرانی نیز از این وسیله جهت چاه بازکنی استفاده میگردد. فلاش تانک از یک منبع پلاستیکی جنس UPVC برای ذخیره نگه داشتن آب، یک لوله انتقال برای منتقل کردن آب به کاسه سرویس بهداشتی، یک ضامن و یا یک دکمه تشکیل میگردد. از فلاش تانک برای شستن کاسه سرویس بهداشتی و فضولات استفاده می‌شود. کارکرد آن به ‌این صورت میباشد که با کشیدن ضامن و یا زدن دکمه، آب درون منبع با فشار خارج میگردد و فضولات را به سمت چاه هدایت می‌کند. وقتی آب داخل فلاش تانک تخلیه شد، درپوش آن دوباره قرار گرفته و منبع شروع به پرشدن می‌کند تا برای دفعه بعد آماده شود.

معرفی انواع فلاش تانک

اگر چه انواع توکار و روکار تحت عنوان یک فاکتور اصلی در دسته بندی انواع فلاش تانک مورد استفاده قرار میگیرد، ولی برای معرفی آن‌ ها معیار های دیگری نیز موجود است که تخصصی‌تر می باشند و کاربر به راحتی میتواند فلش تانک ‌را درک نماید.

چند مدل معروف از این فلاش تانک‌ها عبارتند از:

  • فلاش تانک دکمه دار : این نوع مخزن ‌ها تحت عنوان ساده‌ ترین و کهن ‌ترین مدل شناخته میشوند که دارای یک دکمه برای تخلیه آب میباشند. این دکمه به صورت مکانیکی فعالیت مینماید و با فشردن آن یا کشیدن آن، همه آب مخزن بیرون میرود.
  • فلاش تانک دو زمانه : فلش تانک‌ های دوزمانه بدین دلیل با این نام شناخته میگردند که قابلیت و امکان تخلیه آب مخزن را در دو زمان گوناگون مهیا میکند. در حقیقت، شخص قادر است در یک مرحله بخشی از آب و در صورت نیاز در مرحله دوم بخش دیگر را تخلیه نماید.
  • فلاش تانک دو مخزنه : مدل دوم مخزن تقریبا عملکردی همانند مدل ‌های دوزمانه دارند، با این تفاوت که ‌این تجهیزات دارای دو مخزن جداگانه با دو محل ورود جدا و با دو خروجی غیر وابسته می‌ باشند. معمولا مخزن اول کوچکتر میباشد که به تخلیه بخشی از آب اختصاص می یابد. در صورت نیاز استفاده کننده میتواند محتویات مخزن دوم را نیز تخلیه نماید.
  • فلاش تانک آنتی باکتریال : این امکانات همانند فلش تانک ‌های عادی می ‌باشند و کارایی آنها نیز مشابه می باشد. ولی تفاوت آن به استفاده از مواد آنتی باکتریال در ‌این تجهیزات برمی‌گردد که مانع از پرورش باکتری و آلودگی در محیط می شوند.
  • فلاش تانک اتومات : از نظر بهداشتی فلش تانک‌ های اتومات بهترین آیتم می‌ باشند که به طور خودکار بعد از خروج شخص یا گشوده شدن درب توالت، محتویات مخزن را تخلیه مینماید.

ساختار و کاربرد فلش تانک

کاربرد اصلی فلاش تانک به ذخیره سازی آب به شکل ‌های متفاوت و در حجم‌ های متعدد برمیگردد، البته همین فرآیند ساده میتواند تأثیر به سزایی در صرفه جویی آب و همینطور رعایت بهداشت داشته باشد :

  • کمک به صرفه جویی در مصرف آب
  • کاهش مسائل بهداشتی و پزشکی
  • خودداری از مصرف آب به کمک فلش تانک دو زمانه
  • کمک به ایجاد فضا به کمک فلاش تانک‌ های توکار
  • عدم دخالت دست به کمک فلش تانک‌ های اتومات
  • پرهیز از رشد باکتری به کمک فلاش تانک‌ های آنتی باکتریال
  • برای رفع گرفتگی توالت از فلش تانک استفاده می شود

تفاوت فلاش تانک با سیفون

در زیر کاسه دستشویی سیفون نصب شده است. سیفون سرویس بهداشتی منجر میگردد بوی فاضلاب به درون دستشویی نشتی پیدا نکند. تا مادامی که سیفون سرویس بهداشتی سالم باشد و در آن آب وجود داشته باشد این کارایی را دارد. ولی وقتی که آب درون سیفون تبخیر شود و یا سیفون دارای شکستگی باشد دیگر عمل نخواهد کرد. پس معلوم شد کارکرد سیفون ملزم به وجود آب داخل آن میباشد. همینطور سیفون دستشویی همیشه میبایست خالی از فضولات باشد چون وجود آن درون سیفون توالت باعث ایجاد بوی بد و گرفتگی لوله می‌ شود و عملا وجود سیفون خاصیتی نخواهد داشت.

نکته لازم به ذکر اینکه برخی به اشتباه تصور مینمایند سیفون سرویس بهداشتی همان فلاش تانک میباشد. فلش تانک همان منبع آب هاست که روی دیوار دستشویی نصب می‌شود و یک دستگیره دارد که با کشیدن آن آب به درون کاسه دستشویی ریخته میشود. ضمنا همیشه بعد از به کارگیری از توالت میبایست مقداری آب درون چاه ریخت تا فضولات باقی‌ مانده در درون سیفون را با خود ببرد. در سرویس بهداشتی هایی که دارای فلاش تانک می‌ باشند کار پاکسازی سیفون آسان تر میباشد.

مزایای استفاده از فلاش تانک

نیاز به آب کمتر در حین آغاز به کار همانطور که در قسمت نحوه عمل فلش تانک دو زمانه گفتیم این گونه فلاش تانک بیشتر با کمک نیروی جاذبه زمین مواد فاضلابی را دفع می‌کند و مکانیزم آن با نوع سیفونی متفاوت می باشد. همین تفاوت بین نحوه کار سیفون و فلش تانک دوزمانه به ‌این معنا می باشد که فلاش تانک برای آغاز به کار خود نیاز به حجم کمتری از آب دارد. در نتیجه خط لوله آب مورد نیاز در این مدل فلش تانک دوزمانه کوتاه تر از مدل سیفونی آن میباشد.

صرفه جویی بالا در مصرف آب با توجه به توضیحات نقل شده در ابتدای متن متوجه تفاوت فاحش میزان مصرف آب در فلاش تانک دو زمانه در مقایسه با نوع عادی آن گردیده، چرا که در این مدل میزان آب خروجی از سرویس بهداشتی برای شستشوی مواد فاضلابی قابل انتخاب می باشد و مانند دستشویی فرنگی معمولی وجود ندارد که همیشه یک حجم بالا و ثابتی از آب را مورد استفاده قرار دهد. با دقت به کمبود آب در سراسر جهان و لزوم صرفه جویی در مصرف آن، مصرف کم آب در فلاش تانک دوزمانه می‌تواند مهم‌ترین و قابل توجه ترین مزیت آن باشد و از طرفی می‌تواند تا میزان زیادی در صرف مخارج مرتبط با قبوض آب تاثیر گذار باشد.

تمیزی بیشتر ظرف سرویس بهداشتی در دستشویی خارجی دارای فلاش تانک دوزمانه در فلش تانک های دوزمانه از دریچه های خروجی فاضلابی بزرگتری در کاسه سرویس بهداشتی آن استفاده شده است که اندازه این دریچه های خروجی نزدیک به 10 سانتیمتر می باشد. همین اندازه وسیع دریچه خروج باعث میگردد که آب و مواد فاضلابی با سرعت بیشتر از کاسه خارج شوند. در این‌ صورت هیچگونه آلودگی و لکه ای در سطح کاسه سرویس بهداشتی باقی نمی ماند. با دقت به سخت بودن تمیز کردن کاسه سرویس بهداشتی این مزیت برای بسیاری از اشخاص قابل توجه می باشد.

نحوه نصب فلاش تانک

نصب فلاش تانک در این آموزش شما با نحوه نصب فلش تانک آشنا میشوید. قبل از شروع بدین نکته دقت داشته باشید که کارایی بهینه این محصول منوط به نصب درست و صحیح لوله L مانند می باشد. همینطور استفاده از کاسه سرویس بهداشتی استاندارد نیز کارایی این فلاش تانک را بهتر می نماید. در ضمن در نظر داشته باشید که جابه جایی عرضی و عمقی لوله ذکر شده با استفاده از یک قطعه زانویی 20 درجه کوچیک یدک ایمن آب امکانپذیر می باشد.

مرحله 1 : در هنگام نصب فلاش تانک جهت انسداد مسیر آب در کاسه سرویس بهداشتی حتما از قطعه استپ (L) استفاده فرمایید. همینطور جهت جلوگیری از نفوذ نخاله های ساختمانی به داخل چاه دستشویی حتما و حتما از درپوش (L) استفاده نمایید.

مرحله 2 : لوله ها را با دقت هرچه تمام تر بر هم جفت یا فیکس نمایید.

مرحله 3 : شناور را منطبق با جهت انشعاب در محل خویش بسته و مهره آنرا از بیرون سفت نمائید.

مرحله 4 : هم اکنون از سوراخ سمت مقابل فلوتر، طناب کش شیرا مراه با کره گیره آن وارد کرده و آنرا دربست گیرها قرار دهید و آن ‌گاه مهره طناب کش شیراب طوری که فلش آن روبه بالا باشد با فشار داخل سوراخ جانبی بدنه نصب فرمایید.

مرحله 5 : حالا سیفون یا فلاش تانک را بدون شل کردن مهره کاسه ای زیر بدنه بر روی لوله ها قرار داده و 10 تا 25 میلیمتر به پایین فشار دهید.

مرحله 6 : محل نشانگر بست پشت فلاش تانک که از قسمت بالای مخزن بیرون زده می باشد را علامت گذاری نمایید. حالا بسترا از آن جدا کرده و جهت سوراخ کاری آن را به روی محل علامت گذاری شده قرار دهید و محل بستن پیچ روی دیوار را سوراخ نمائید.

مرحله 7 : در ‌این مرحله می بایست فلاش تانک را به روی بست پشت به طوری که لوله داخل خروجی پمپ قرار گیرد نصب فرمائید. دقت نمایید که فلش تانک قابلیت و امکان حرکت عمومی روی لوله ها را تا 25 میلیمتر دارا می باشد. (جهت خودداری از برش دادن لوله)
مرحله 8 : نکته قابل توجه برای نصب فلاش تانک (ولوم تمام تخلیه) : این ولوم در سه موقعیت تخلیه کامل و تخلیه 70% و تخلیه 40% حجم کل آب گیری قابلت نظیم می باشد. جهت برخورداری از فشار بهینه با تنظیم فلوتر در حالت آبگیری حداکثر میزان، تخلیه کامل را از روش پمپ تخلیه تهیه و تنظیم کنید.

مرحله 9 : با چرخش ولوم نیم تخلیه به سمت (+) زیر میزان نیم تخلیه توسط شاسی تخلیه از 2 تا 3/5 لیتر قابلت نظیم می باشد.

لطفا دیدگاه خود را بنویسید (-:

چهار × 5 =

Call Now Button